Mijn Peblar lader laadt niet of laadt met laag vermogen

Er zijn meerdere factoren die de laadsnelheid kunnen beïnvloeden.

Controleer in de webinterface (Hoe maak je verbinding met de webinterface via Wifi) de beperkende bron, door naar het tabblad 'Systeem' te gaan en vervolgens naar het tabblad 'Diagnostiek'.

Als je geen live diagnose ziet, controleer dan of de firmware up-to-date is en of ten minste firmware 1.5.0 of hoger is geïnstalleerd.

Picture 22

De stroombegrenzende bron geeft informatie over waarom de Peblar lader niet volledig laadt. Het is belangrijk om te weten dat de EV altijd voorop loopt in een laadsessie. Het laadvermogen kan daarom niet hoger zijn dan de vraag van de EV.

De volgende tabel bevat alle mogelijke beperkende bronnen voor laden, met een beschrijving en mogelijke oplossing.

Huidige controle beperkende bron

Beschrijving

Resolutie

Onbekend

Onbekend

Neem contact op met je installateur.

Beperking door de maximale rating van de vaste kabel

De lader wordt begrensd door de maximale rating van de vaste kabel.

Geen oplossing beschikbaar.

Temperatuur limiet

De lader is met opzet gelimiteerd om de interne temperaturen te verlagen.

Geen oplossing beschikbaar totdat de interne temperatuur is gedaald.

Backoffice opgelegde installatielimiet

De backoffice staat geen hogere stroomlevering toe.

Neem contact op met de leverancier/installateur van de backoffice.

Dynamic load balancing

De lader verlaagt de spanning om ervoor te zorgen dat de maximale capaciteit van de fasen/installatie niet wordt overschreden.

Verlaag de spanning op de fasen en installatie zodat de lader meer stroom kan gebruiken.

Als de load balancing bron niet beschikbaar is, neem dan contact op met je installateur/groothandel. In het geval van HomeWizard P1 dongle verbindingen: (How To Link to No/Poor Connection with HomeWizard).

Group load balancing

De lader wordt beperkt door het beschikbare vermogen in de geconfigureerde groep.

Verminder het stroomverbruik van de andere laders in de groep.

Gebruikerskabel

Alleen voor Peblar Business varianten: De lader wordt beperkt door de maximale rating van de gebruikerskabel.

Vervang de gebruikerskabel door een kabel met hogere spanning.

Overstroombescherming

De lader vermindert de uitvoer om de installatie te beschermen tegen overstroom.

Geen oplossing beschikbaar.

Fysieke hardwarelimiet

De lader is fysiek gelimiteerd om een hoger vermogen te laden.

Geen oplossing beschikbaar.

Limiet vermogensfactor

De vermogensfactor van de EV zorgt ervoor dat de lader de laadsnelheid beperkt.

Geen oplossing direct beschikbaar. Als dit vaak voorkomt, neem dan contact op met de installateur/groothandel.

OCPP slim laden

De backoffice beperkt de laadsnelheid.

Neem contact op met de leverancier van de backoffice.

Bewaking fase-onbalans

De lader verlaagt de output omdat het vermogensverschil tussen de fasen te groot is.

Duitsland/Oostenrijk: Geen oplossing beschikbaar. Het is niet toegestaan om met een hogere spanning te laden.

Andere landen: Neem contact op met de CPO/installateur om de functionaliteit uit te schakelen.

Lokaal gepland laden

De lader volgt het laadschema.

Wijzig/update het laadschema.

Beperkt door strategie zonne-laden

De lader volgt de zonne-laden strategie. [Mijn Peblar-oplader begint niet met opladen in Smart Solar Modus]

Wijzig de slimme laadstrategie.

Slider voor spanningbegrenzer in webinterface

De lader wordt beperkt door de geconfigureerde maximale spanning in de slider van de webinterface.

Wijzig de slider naar een hogere of lagere waarde.

De limiet van de REST API

De lader wordt beperkt door het apparaat dat de lokale API aanstuurt (een EMS stuurt bijvoorbeeld een grenswaarde voor laden).

Wijzig de instellingen van het besturende apparaat.

De limiet van de Modbus TCP API

De lader wordt gelimiteerd door het apparaat dat de lokale API aanstuurt (een EMS verstuurt bijvoorbeeld een grenswaarde voor laden).

Wijzig de instellingen van het besturingsapparaat.

Externe ingang signaallimiet

De lader wordt beperkt door digitale ingangen. Alleen relevant in Duitsland.

Geen oplossing direct beschikbaar. De DSO regelt de zekeringkast.

Limiet stroomcapaciteit huishouden

De lader wordt beperkt door de schuifregelaar voor huishoudvermogen.

Pas de slider aan in de webinterface. Vooral relevant voor het capaciteitstarief in België.